Jadralni klub "MIPC" JK MIPC in Diplomatska regata 2004
 
Stalni sponzorji
© Copyright JK MIPC, 2003-2014
Iskanje

JK MIPC in Diplomatska regata 2004

- izjava za javnost -


JK MIPC je lani odlično organiziral Diplomatsko regato 2003 kot klubsko aktivnost, pri kateri so sodelovali vsi člani. Regata je bila organizirana kot timski projekt in je bila za večino članov JK MIPC predvsem izziv in priložnost, da se kot nov klub dokažemo. Pokazali smo, da smo sposobni narediti vrhunski dogodek.

Po uspešni regati je tedanji predsednik (brez vednosti drugih članov kluba) zastavil organizacijo naslednje Diplomatske regate v privatni režiji (v okviru JK Veter, katerega člani so njegovi družinski člani). Za to dejavnost je kljub protestom JK MIPC uspel pridobiti podporo Ministrstva za zunanje zadeve, Jadralne zveze Slovenije in Marine Izola.

S privatizacijo Diplomatske regate 2004 je tedanji predsednik kluba presegel svoja pooblastila in izrabil zaupanje članov kluba JK MIPC. Zaradi tega od decembra 2003 ni več predsednik kluba.

JK MIPC so večkrat z različnih nivojev vabili k soorganizaciji Diplomatske regate 2004 ob pogoju, da bi finančne posle vodil JK Veter, JK MIPC pa bi sodeloval le organizacijsko. Taka vabila je JK MIPC zavrnil iz naslednjih razlogov:

  • V klubu nismo videli pravega razloga za to, da bi finančne posle vodili zunaj kluba in zato take odgovornosti brez možnosti nadzora nad organizacijo nismo želeli sprejeti.
  • Večina članov JK MIPC zaradi zlorabljenega zaupanja z bivšim predsednikom - na osebnem nivoju - ne more sodelovati. Ker bi to pomenilo, da bi bil organizacijski tim zaradi pomankljivega medsebojnega zaupanja nehomogen, bi bil verjetno tudi neuspešen.
  • Organizacija Diplomatske regate, ki je zahteven projekt z visokim proračunom in majhno jadralsko vrednostjo, ni najbolj v skladu z izvirnimi nameni kluba, ki so predvsem prijetno druženje ob jadranju. Sodelovanje v projektu s porušenimi medsebojnimi odnosi bi bilo vse kaj drugega kot prijetno druženje ob jadranju.
  • Moralna načela JK MIPC nam preprečujejo sodelovanje z organizacijami in posamezniki, ki podpirajo razbojniške metode posameznikov, pa četudi je to "le znotraj nekega kluba". Zaradi medijske odmevnosti problematike Diplomatske regate se nihče ne more izgovarjati z neinformiranostjo.

JK MIPC bo še naprej najbolj prijetna jadralska družba daleč naokrog. Še naprej se bomo člani udeleževali regat s svojimi potovalnimi jadrnicami, še naprej bomo poskušali biti (potovalno-) tekmovalno najbolj uspešen klub v Sloveniji (kot smo bili v regatni sezoni 2003 in smo zaenkrat tudi v regatini sezoni 2004).

Pri organizaciji Diplomatske regate 2004 in naslednjih želimo novim organizatorjem veliko uspeha. Z organizacijo prve Diplomatske regate smo postavili visoke standarde in upamo, da jih bodo novi organizatorji mogli obdržati.

Predsedstvo in Strokovni svet      
JK MIPC              

Povezave:

  • informacije o Diplomatski regati 2004 >>> JK VETER
  • informacije o Diplomatski regati 2003 >>> JK MIPC
  • tisk o Diplomatski regati 2003 >>> JK MIPC